Medové perníčky
11.12.2012 13:47
Potrebujeme:
300 g hladkej múky, 1 prášok do perníka (alebo kypriaci prášok + perníkové korenie), 100 g cukru, 50 g masla, veľká lyžica medu, 1 vajce, pol šálky mlieka. kto chce perníčky tmavšie môže pridať kakao, zbobení potom lepšie vynikne.

Postup, príprava:
V teplom mlieku rozpustíme med, maslo a nakoniec zašľaháme vajcia. Vlejeme do múky zmiešanej s práškom do perníka a cukrom. Vypracujeme husté cesto, ktoré necháme v mikroténovom sáčku aspoň dve hodinky odležať. Lepšie však bude, alebo nebude na škodu, keď si cesto v chladničke odpočinie cez noc. Potom z neho vyvaľkáme placku z ktorej vykrajujeme najrôznejšie tvary perníkov. Poukladáme na vymastený plech (alebo plech vyložený papierom na pečenie) a upečieme. Po vychladnutí perníčky zdobíme cukrovou, citrónovou alebo rumovou polevou. Perníčky je dobré upiecť minimálne 14 dní pred Vianocami, ale v kľude môžete začítať už tento víkend, budú potom vláčnejšia.